torsdag den 19. januar 2012

SOPA og PIPA

SOPA og PIPA fylder en hel del i min bevisthed disse dage, for hvis de bliver indført af kongressen i USA, så kan det få katastrofale følger for internettet, ikke bare i USA, men over hele verden. I går havde Wikipedia m.fl. lukket ned i 24 timer for at gøre opmærksom på det, og det har allerede virket. Medierne i USA er nu begyndt at diskutere lovforslagene, noget som de ellers ikke har gjort, da de virksomheder der ejer størstedelen af de helt store medier går ind for lovforslaget. Man kan læse mere om det her og her.

Til gengæld har det Hvide Hus, som ellers havde meddelt at de ikke støttede SOPA, udnyttet princippet om at man har en mening til man tager en ny, så lovforslaget skal nu alligevel til behandling i kongressen.

Jeg er ret overbevist om at hvis ikke SOPA og PIPA ret hurtigt bliver taget af papiret, så får vi en endnu mere omfattende blackout: nemlig Google og Facebook blandt flere andre. Jeg tror slet ikke at internettet vil virke uden Google! Det er lige før jeg håber at de gør det, bare for at se hvad der sker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar